onsdag, september 26

Sidste dag i bjergene

Tirsdag var min sidste dag i bjergene og sidste hele dag i Canada. Som afslutning på turen havde jeg havde valgt tre vandrestier som jeg gerne ville afprøve.

Emerald Lake
Jeg begyndte dagen lidt behageligt med en 5,3 km tur rundt om Emerald Lake i Yoho National Park. Stien fulgte søen rundt og havde næsten ingen niveauforskel. Dejlig opvarmingstur.

Lake Louise
Efter Emerald Lake tog jeg til Lake Louise og gik langs søen. Der var 2 km til vestenden af Lake Louise. Jeg gik 1 km videre op mod Plain of Six Glaciers. Ialt 6 km. Altsammen i samme niveau langs søen.
Vestenden af Lake Louise-stien.

Chateau Lake Louise set fra vestenden af Lake Louise.

Stien langs Lake Louise.

Sulphur Mountain
Efter de to "opvarmningsture" skulle jeg sidst på dagen stå min prøve. Jeg kørte til Banff, forbi Banff Springs Hotel, og op til gondolen, der fører til toppen af Sulphur Mountain. 25 dollars og jeg kunne tage svævebanen. Jeg elsker bjerge, men lider af højdeskræk, så jeg foretrak at holde mig til jorden eller bjergsiden. Ikke noget med gondol og svævebane. Derfor ville jeg vandre de 5,3 km op til toppen af Sulphur Mountain og 5,3 km tilbage. Ikke umuligt. Min eneste bekymring var de 665 meter i niveauforskel der var fra hvor stien begyndte og til toppen af bjerget.

På 75 min. nåede jeg toppen og det tog mig 30 min. at komme ned igen. Tidligere var det gratis at tage svævebanen fra toppen og ned. Nu koster det både op og ned med gondolen.

Stien til Sulphur Mountain.

På skiltet som stod hvor stien begyndte stod der "to til fem timer afhængig af stiens beskaffenhed" og så selvfølgelig hvor god en form man er i.

På toppen af Sulphur Mountain.

I alt blev det til 22 kilometer vandring denne tirsdag.

Fakta – tirsdag den 25. september
Oplevelser: Emerald Lake i Yoho National Park, Lake Louise og Sulphur Mountain I Banff National Park.
Rute: Canmore – TransCanada Highway 1 – Emerald Lake Road – Trans Canada Highway 1 – Lake Louise – TransCanada Highway 1 – Banff – TransCanada Highway 1 – Canmore.
Kørte km: 250.